FAQ

Benieuwd wanneer er binnenkort een KFC bij jou in buurt komt? Wil je het recept van de kipgerechten van KFC? De antwoorden op deze vragen en meer vind je hieronder.

Staat je vraag er niet tussen? Onze gastenservice staat voor je klaar en is bereikbaar via deze link. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! Onze contactgegevens vind je onderaan de pagina.

CORONA FAQ

Er gelden momenteel geen coronamaatregelen meer in onze restaurants. Dat betekent dat het laten zien van je corona-toegangsbewijs niet meer nodig is. Ook zijn vaste zitplaatsen, mondkapjes en anderhalve-meter-afstand niet meer nodig. Wel adviseren wij om zo veel mogelijk afstand te bewaren en regelmatig je handen te wassen. Wij blijven de richtlijnen van de overheid en het RIVM volgen.

ALGEMENE INFORMATIE

KFC Nederland is onderdeel van Collins Foods. Collins Foods is een beursgenoteerde entiteit die meer dan 15.000 werknemers wereldwijd in dienst heeft. Wij willen ‘s werelds beste restaurant-exploitant zijn. We exploiteren KFC- en Taco Bell-restaurants in Australië, Duitsland en Nederland en zijn de franchisegever van Sizzler-restaurants in Japan en Thailand. Meer informatie vind je op de website van Collins Foods.

Het kan natuurlijk dat je een opmerking of vraag hebt, of dat je ons wil voorzien van feedback. Dit waarderen wij! Je kan hiervoor terecht bij onze gastenservice.

Ik wil werken bij KFC. Waar kan ik meer informatie vinden? Ben je op zoek naar een interessante (bij)baan of stage? Bij KFC haal je altijd het beste uit jezelf, maak je het verschil voor anderen en heb je plezier in het werk dat je doet. We bieden leuke trainingen om zowel jouw start als loopbaan bij KFC (kippen)vleugels te geven. KFC creëert kansen en het is aan jou om deze te pakken. Word ook een KFC Original en sluit je aan! .

Is je kind binnenkort jarig en wil je het allerlekkerste kinderfeestje vieren? Kom dan naar KFC voor een kipheerlijke verjaardag! Een telefoontje of mailtje is al genoeg om het kinderfeestje bij het dichtstbijzijnde KFC-restaurant te boeken. Vergeet dan niet onze Kids Meal mét verrassing te bestellen voor de ultieme verjaardagsmaaltijd!

Colonel Harland Sanders is de oprichter en het gezicht van KFC. Benieuwd naar zijn verhaal? Dat lees je hier.

Wil je over onze heerlijke kip schrijven/posten/bloggen/vloggen? Dan kan je ons mailen naar Marketing@kfc.nl. Wij reageren zo snel mogelijk op jouw mailtje.

COUPONS & ACTIES

De huidige acties van KFC zijn te vinden via de KFC Nederland-app en via onze website, onder het kopje ‘deals.’ Daarnaast kun je je ook aanmelden via de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste deals!

Plaats je bestelling direct in de app of via onze website en ontvang meteen je korting. Bestel je liever in het restaurant? Laat de code dan zien aan de kassamedewerker of scan deze code zelf in de kiosk met de app. De code is niet geldig in combinatie met andere acties. Deze kortingen gelden niet bij bestellingen via een van onze bezorgpartners.

-Je kan bestellen

-Je kan coupons/deals bekijken en direct bestellen

-Je kan de QR-code van onze Coupons scannen in de kiosk

-Je kan een KFC bij jou in de buurt zoeken

-Je kan het hele menu bekijken

-Je kan kijken welke delivery services bij jou bezorgen

Download de KFC-app en meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe deals!

RESTAURANTS

De dichtstbijzijnde KFC vind je hier.

In de komende jaren wil KFC het aantal Nederlandse vestigingen flink uitbreiden. Het is de bedoeling dat er overal in Nederland nieuwe KFC-restaurants worden geopend, dus ook in jouw buurt! Soms duurt het echter even voordat we een geschikte locatie hebben gevonden.

Alle openingstijden van onze KFC-restaurants kan je hier terugvinden.

KFC werkt op dit moment met diverse partners in Nederland om de restaurants te runnen. Deze partners zullen ook de toekomstige restaurants openen. Daarom zijn er op dit moment geen mogelijkheden om franchisenemer van KFC te worden.

BEZORGEN EN AFHALEN

Wil je de rij skippen? Ga voor Click & Collect! 1. Bestel online via onze app. 2. Bevestig bij jouw KFC. 3. Haal jouw bestelling op. Meer uitleg vind je hier.

KFC werkt samen met de partners Uber Eats, Thuisbezorgd, Deliveroo en Hebtrek. Je kan dus gewoon van KFC genieten vanaf de bank! Lees ook over onze Click & Collect service.

Wij raden je aan om dit eerst op te pakken met de betreffende bezorgingsdienst. Je kan ons ook mailen via Feedback@kfc.nl.

VOEDING EN KWALITEIT

Ja. De verse kip wordt in het restaurant gemarineerd, gepaneerd en gefrituurd. Wij behouden onze kip in de natuurlijke vleesstructuur – de kip wordt dus niet verder verwerkt.

Onze kipgerechten worden bereid volgens het geheime en traditionele recept van onze oprichter Colonel Sanders. Helaas kunnen we het recept niet openbaar maken. Maar we kunnen wel de zeven gouden stappen delen om een variant van onze Finger Lickin’ Good kip te maken. Klik hier!

Voor alle chicken lovers hebben wij recepten samengesteld die gemakkelijk thuis kunnen worden bereid. Bekijk de recepten hier. Vergeet je jouw recept niet met ons te delen via Facebook, Instagram of TikTok? #GimmeKFC

Wij kopen ons kippenvlees uitsluitend bij gecertificeerde leveranciers die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van KFC. KFC neemt dierenwelzijn zeer serieus en we bereiden enkel kip die heeft geleefd volgens de normen voor dierenwelzijn van de Europese Unie. In 2019 tekenden we als eerste fastfoodketen van Europa het Better Chicken Commitment - een verdrag tussen bedrijven in de voedselproductie om het welzijn van kippen te verbeteren. Klik hier om ons jaarlijkse voortgangsrapport te lezen.

De producten die nog veilig zijn voor consumptie, maar niet meer voldoen aan de hoge productkwaliteitsnormen van KFC, schenken wij via ons Food Donation program aan het Leger des Heils. Deze producten zijn veilig om te consumeren.

Variety Bucket, Boneless Bucket, Chick 'n Share 16 HW, Zinger Burger Meal.

VOEDINGSINFORMATIE

Alle informatie over de voedingswaarden kun je vinden op de voedingswaardenpagina. In al onze KFC-restaurants staan de voedingswaarden ook weergegeven op de achterzijde van de placemats.

De kipleveranciers van KFC zijn niet halal gecertificeerd. Wel hebben de KFC-restaurants vanaf 1 juni 2022 vegetarische producten in het assortiment. Lees hier meer over Veggie.

Ben je allergisch voor noten, gluten, melk of iets anders? Bekijk dan of jouw allergenen in onze voedingswaardenlijst staan.

Original: Het wereldberoemde Original Recipe is het best bewaarde geheim van KFC. Onze verse kip wordt gepaneerd in 11 geheime herbs & spices. Juicy kip aan het bot en een heerlijke kruidenkorst met een bite.

Crispy: Er bestsaat niks lekkerders dan die crunch bij de eerste hap. Verse juicy kip in een krokant goudbruin jasje en zonder bot!

Zinger: Onze Zinger filets zijn heerlijk pittig gemarineerd en ook nog in een spicy breading gepaneerd.

VEGGIE- PRODUCTEN

Ja, dit product introduceren wij als een onderdeel van het vaste menu bij alle KFC-restaurants in Nederland.

De Original Recipe Veggie Tenders zijn gemaakt van het plantaardige eiwit mycoproteïne. Dit is een type paddenstoel dat wordt gebruikt ter vervanging van vlees. Mycoproteïne is een bron van hoge kwaliteit eiwitten en veel vezels. Daarnaast bevat het product dierlijke eiwitten afkomstig van melk en ei, waardoor het niet vegan maar vegetarisch is. Deze Original Recipe Veggie Tenders hebben de kenmerkende smaak van 11 Herbs & Spices om je vingers bij af te likken!

De Original Recipe Veggie Tenders zijn te bestellen als burger, bucket, twister, snack of boxmeal. Lees de volledige productomschrijvingen hier.

De Original Recipe Veggie Tenders worden gepaneerd met de beroemde 11 Herbs & Spices van de Colonel. Hiermee zorgen we voor de kenmerkende smaak in elke hap.

De Original Recipe Veggie Tenders met de Finger Lickin’ 11 Herbs & Spices zijn bedoeld voor de gasten die geen kip eten, maar graag het recept van de Colonel willen proberen en/of de gasten die wel kip eten, maar nu en dan kiezen voor een Veggie- optie.

De Original Recipe Veggie Tenders zijn gemaakt van het plantaardige eiwit mycoproteïne. Daarnaast bevat het product dierlijke eiwitten afkomstig van melk en ei. Dat maakt het product vegetarisch en dus niet vegan.

De Veggie producten bevatten ei, gluten en melk. De producten zijn dan ook niet glutenvrij.

Nee, onze vegetarische producten zijn 100% vegetarisch. Dit kan je zien aan het vegetarische keurmerk, het V-Label.

De voedingswaarden van de Original Recipe Veggie Tenders zijn ongeveer gelijk aan een gebakken kipproduct. We zijn van mening dat er bij beide genoten moet worden met mate, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

bh

Het V-label is een Europees erkend certificeringslabel voor veganistische en vegetarische producten, beheerd door de Europese Vegetarische Unie. Het label wordt toegekend aan producten die voldoen aan strikte criteria, ook op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Contactgegevens KFC Nederland

Adres: Schurenbergweg 9B, 1105 AP Amsterdam, The Netherlands

+31 (0)20 311 6811

Feedback@kfc.nl

Pers & marketing activiteiten: Marketing@kfc.nl

Via Facebook en Instagram contacten

Our website is designed to work in portrait mode.
Kindly rotate your device.