SAMEN VOOR MINDER AFVAL

Herbruikbaar servies op tafel

Samen willen we zorgen voor minder afval. Daarom introduceren we bij KFC herbruikbare bekers voor onze drankjes, milkshakes en ijsjes.

MINDER PLASTIC ♻️

Volgend jaar gaat het gebruik van plastic wegwerpverpakkingen door horeca in de ban. Na het verbod op eenmalige plastic rietjes, bordjes, roerstaafjes en bestek, zijn dan ook de plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen verleden tijd.Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen consumptie ter plaatse en ‘on the go’ (afhalen en bezorgen).

Tot die tijd kun je kiezen uit een herbruikbare beker (1,50 euro statiegeld) of een wegwerpbeker (plastic toeslag van 0,15 cent).

Door onze herbruikbare beker te gebruiken en deze naar ons terug te brengen, help je niet alleen om plastic afval te verminderen, maar krijg je ook je statiegeld terug!

Herbruikbare verpakking FAQ

Samen willen we voor minder (plastic) afval zorgen. Daarom gaat alle horeca, en dus ook de restaurants van KFC, over op het aanbieden van herbruikbare verpakkingen.

Bij KFC kan je kiezen voor herbruikbare verpakkingen met statiegeld óf standaard (plastic) wegwerpverpakking waar je een kleine extra bijdrage voor betaalt.

1. Statiegeldbekers: Je krijgt €1.5 statiegeld per herbruikbare beker terug wanneer je het herbruikbare servies zoals bekers weer inlevert in ons restaurant.bijdrage voor betaalt.

2. Bijdrage wegwerpverpakking: Je betaalt een kleine bijdrage van €0,15 voor het gebruik van wegwerp bekers en €0,05 voor voorverpakte verpakkingen. Vergelijkbaar met waar je misschien gewend aan bent geraakt bij de supermarkt, waar je tegenwoordig ook betaalt voor een nieuw plastic tasje

De herbruikbare bekers kun je inleveren bij onze 'inname punten' in onze restaurants. Afhankelijk van het restaurant is dit bij de slimme prullenbak in het restaurant of bij de kassa. Als je dit doet, ontvang je direct een QR code waarmee je via de Tikkie app eenvoudig je statiegeld terug krijgt.

Na het inleveren van de herbruikbare beker ontvang je direct een QR code die je via de Tikkie app kunt scannen. Het statiegeld staat dan dezelfde dag nog op je rekening. 

De bekers moeten binnen één week weer ingeleverd worden.

Vervelend natuurlijk als de bekers beschadigd zijn. In principe kun je de bekers dan nog steeds inleveren bij de KFC waar je hebt besteld. Zolang de QR code op de beker nog maar goed te lezen is.

Nee. De herbruikbare bekers uit de KFC waar je hebt gegeten wordt door ons professioneel afgewassen, zodat het klaar is voor gebruik bij een volgende bestelling.

Alle herbruikbare verpakkingen worden professioneel afgewassen en getest. Je kunt er dus op rekenen dat die voldoen aan al onze strenge eisen qua hygiëne en kwaliteit.

We snappen je vraag en het is niet verboden. Alleen is het voor het milieu én je portemonnee natuurlijk wel een stuk beter als je de verpakkingen met statiegeld gewoon inlevert.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Of heb je een andere opmerking of wil je ons feedback geven? Neem dan contact via onze gasten service.

Our website is designed to work in portrait mode.
Kindly rotate your device.