Ons verhaal | KFC

Ons verhaal

Er is in de afgelopen decennia flink wat veranderd bij KFC: van één motel in Kentucky tot de meer dan tachtig restaurants die we vandaag de dag alleen al in Nederland hebben. Benieuwd naar ons verhaal en het verhaal van onze oprichter? Lees hieronder onze hoogtepunten - van vroeger tot nu.

1890 - Ons verhaal begint op 9 september 1890 - de dag dat Harland Sanders wordt geboren in Henryville, Indiana. In de eerste periode van zijn leven wisselt hij vaak van baan (stoombootkapitein, treinconducteur en boer) en reist hij door heel Amerika.

1930 - Als Harland Sanders veertig is, koopt hij een motel in Kentucky en begint hij met het verkopen van zijn Southern style chicken. Het restaurant is zo bekend in de omgeving dat hij ‘Kentucky Colonel’ wordt genoemd.

1939 - Eindelijk! De Colonel vindt de perfecte mix van elf specerijen en kruiden (topgeheim!) die wij nog steeds gebruiken in onze beroemde gerechten.

1950 - De Colonel trekt voor het eerst het iconische witte pak aan. Vanaf dat moment is de Colonel nergens anders meer in te zien. In de winter draagt hij een wollen pak, in de zomer een luchtig pak van katoen.

1972 - Het eerste KFC-restaurant opent in Nederland - in Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft KFC meer dan tachtig restaurants in Nederland! En daar blijft het niet bij. Wij hebben de ambitie om nog veel meer restaurants te openen.

1980 - Onze iconische oprichter overlijdt op negentigjarige leeftijd. Colonel Harland Sanders is nog altijd ons boegbeeld. Hij bracht vanaf het begin mensen samen aan één tafel - een bucket brengt mensen dichter bij elkaar.

2016 - We openen ons vijftigste restaurant in Rijswijk langs de snelweg A13 - een mijlpaal! We zijn altijd bezig met uitbreiden, zodat steeds meer mensen kunnen genieten van onze gerechten.

2019 - We bereiden alleen nog kip die heeft geleefd volgens de normen voor dierenwelzijn van de Europese Unie en we tekenen het Better Chicken Commitment - een verdrag tussen bedrijven in de voedselproductie om het welzijn van kippen te verbeteren.

2020 - Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees serveert KFC Rotterdam Binnenwegplein enkel vegetarische gerechten. Het eerste vegetarische restaurant van KFC ter wereld!

2020 - We publiceren het eerste jaarlijkse voortgangsrapport over dierenwelzijn. Klik hier om het rapport te lezen.

2021 - We zijn druk bezig met het verminderen van ons plasticgebruik. Zo vervangen we onder andere plastic verpakkingen door papieren verpakkingen. Wij willen dat in 2025 al onze verpakkingen worden hergebruikt.

Our website is designed to work in portrait mode.
Kindly rotate your device.